+46 411-55 89 80 |

MH Modules meddelar pension för framstående kollega

 

MH Modules anställde nr1, Tore Andersson, kommer till slut efter hela 29 år hos oss, att gå i pension.


Tore har med sin produktkännedom varit vårt absoluta bollplank när det kommer till problemlösning, val av material och hur vi tidigare löst problem åt våra kunder genom åren.
Det finns antagligen ingen av våra kunder som inte haft kontakt med honom någon gång under ett projekt.
Vi tog chansen att prata med Tore en sista gång som anställd

Berätta för oss hur allting startade!

Jag utbildade mig på Pauliskolan i Malmö, men jag säger inte vilket år, det var så länge sen!
Sedan efter 1 års militärtjänstgöring, började jag att jobba för Lundholms verkstad i Borrby som ritare/konstruktör. Det var jag och en till som satt och ritade på bord då!
Där var jag i tre år. Sedan började jag på Transportteknik (Logan) inne i Ystad. Fast där var jag inte så länge, det blev bara 15 år..

 

Men hur hamnade du på MH Modules?

Under början på 90talet blev nästan samtliga uppsagda, iom finanskrisen. Mitt avtal på det som då blivit Logan, blev förlängt ett år, för jag behövde avsluta ett projekt som skulle till Australien.
De fyra personerna (Ole Böttern, Leif Tufvesson, Jan-Erik Borén, Jan Holmström, red. anm) som startade MH behövde ha en konstruktör, så då blev jag frågad. Så jag hann inte bli arbetslös!

Aha, du blev alltså headhuntad?
Ja det kan man säga! Jag var ju god vän med Leif, och han ville ha in mig på företaget.
Jag började 1995, officiellt ett år efter att MH Modules grundades. Så jag är den första anställda. Det bara var jag och de fyra ägarna!
Då var vi inne i ystad, bakom surbrunnsparken i Erikssons gamla lokaler. Sedan blev denna nuvarande fastighet ledig ett år efter och då flyttade vi ut till Ingelstorp, och här har vi varit sedan dess

Har du hunnit fundera på vad du kommer att sakna än?
Nej.. Eller jo! En verkstad fylld med maskiner! Och självklart alla kolleger. Det kommer bli en stor skillnad. Men det ger sig.

Och vad kommer du göra på tisdag?
Så lite som möjligt! Det blir sovmorgon!

Tore, med ett stort tack för alla dessa år ihop, så önskar vi dig all lycka och att du får riktiga många år med härlig sovmorgon. Det är du värd!

© 2024 MH Modules